laktive
laktive

Кандија Канавесе

Кандија Канавесе е село во провинцијата на Торино со 1200 жители. Познато е по своето езеро, Лаго ди Кандиа, кое е заштитено како дел од природниот резерват Парко натурале дел Лаго ди Кандиа и таму исто така постои и клуб за веслање. Областа е исто така позната по виното Ербалуче ди Калусо. Во Кандија Канавесе има прекрасен историски центар со разни слики.

Види повеќе

АПРИЛ - јуни - септември

Itinerary

Ден 1 (петок)
-да пристигнат на аеродромот рано попладне, според програмата на летот, и трансфер до Candia Canavese трансфер на 30 автобус до Agliè за палата посета Дуждовата:-17
-19: 30 ноќните

ден 2 (сабота)
-Појадок
-10:00 Посета на Градското собрание, црквата Сан Микеле, малку закуска во дворот на Кастело ди Candia. Стоп на Molino Roccati да се откријат производство на брашно со стара мелница камен и се искачи со автобус до Ираклион ридот да ја посетите Приорат Црквата Санто Стефано
-13: 00 Ручек во земјата
-14: 30 Трансфер на езерото и кајакарство лекции / кајак и змеј брод “(10 места кану) од страна на Здружението на езерото Спорт Candia
-16: 00 турнеја на езерото во електрични брод во организација на животните паркови
-18: 00 Враќање во хотел
-19,30 вечера
-21: 00 Учество на несакани настани (концерти, фестивали, изложби)

ден 3 (недела)
-Појадок
-09: 00 седница во земјата и трансфер до езерото
-09: 30 прошетка по природен парк на езерото Candia со учество на седница на ѕвонење на птици од страна на орган на Здружението Дневна паркови и Lake Park Candia
-12: 30 Ручек
-14: 00 Предавање на пловењето веслање асоцијација Candia 2010
-15: 30 Partercipazione на активностите колатерал (локални производи на пазарот, игри, изложби)
-18: 30 Враќање во хотел
-19,30 Во текот на ноќта

ден 4 (понеделник)
-Појадок
-10: 00 одјавување и трансфер до аеродромот

laktive

Price:

Validity:

Cooperativa

laktive

Контактирајте не на: info@laktive.eu

Преземете ја брошурата

Содржината на овој веб-сајт ги претставува ставовите само на авторот и е негова единствена одговорност; таа не може да се смета дека ги одразува ставовите на Извршната агенција за Мали и Средни Претпријатија, или било кој друг орган на Европската унија. Европската комисија и Агенцијата не прифаќа никаква одговорност.

Авторско право на © 2021 Лактив(LAKtive) туризам - Празници за постари туристи на Европската езера во потрагата по релаксација, спорт и култура - Кредити: Линолмостудио : Linoolmostudio